سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

بهمنی هفته قبل: در فکر دلار 1500 تومانی هستیم!

رکورد دلار در بازار ایران: 2445 تومان! / بهمنی: نمی‌توانیم مرتب ارز را پایین بیاوریم ولی کنترلش می کنیم! / رشد اقتصادی ما نسبت به میانگین جهانی افزایش یافته

نرخ دلار در معاملات روز یکشنبه رکورد تازه ای بر جای گذاشت و به 2400 تومان رسید. نرخ یورو در همین روز از مرز سه هزار و 100 تومان گذشت.

 

  اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

انتخاب : نرخ دلار در معاملات روز یکشنبه رکورد تازه ای بر جای گذاشت و به 2400 تومان رسید. نرخ یورو در همین روز از مرز سه هزار و 100 تومان گذشت.

 قیمت هر دلار در معاملات صبح این روز 2300 تومان فروخته شد ولی ساعاتی بعد قیمت دلار با جهشی صد تومانی به 2400 تومان رسید.

این در حالی است که لحظاتی پیش، قیمت دلار به 2378 تمان کاهش یافت و مجدداً از مرز 2400 گذشته و  2445 تومان خرید و فروش شد.

نرخ دلار در معاملات روز شنبه حدود دو هزار و 228 تومان بود که تنها ده تومان اختلاف قیمت بین معاملات صبح و عصر مشاهده می شد.

افزایش جدید قیمت دلار نشان می دهد که تفاوت نرخ رسمی آن با نرخ آزاد هم اکنون به 1200 تومان افزایش پیدا کرده است.

براساس این گزارش، در معاملات روز یکشنبه، قیمت هر یورو نیز به سه هزار و 130 تومان رسید که بیانگر 172 تومان افزایش ظرف یک روز است. هر پوند انگلیس نیز سه هزار و 760 تومان فروخته شد که 100 تومان افزایش نشان می دهد.

در معاملات بازار طلا نیز هر سکه طرح قدیم و طرح جدید با قیمت یکسان 940 هزار تومان فروخته شده که به ترتیب هر کدام 25 هزار و 30 هزار تومان افزایش ظرف یک روز را نشان می دهند.

در همین حال، هر گرم طلای 18 عیار نیز به رقم بی سابقه یکصد هزار تومان رسید.

تلاطم اخیر در بازار آزاد طلا و سکه ایران پس از آن رخ داد که دولت کانادا روز شنبه اعلام کرد که سفارت خود را در تهران تعطیل کرده است و پنج روز به دیپلمات های ایران در اتاوا دستور داد تا خاک این کشور را ترک کنند.

نرخ انواع ارز در بازار آزاد ایران در حالی روز به روز افزایش می یابد که محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی ایران، روز یکشنبه- 12 شهریورماه- گفته بود که نرخ دلار به زودی به 1500 تومان کاهش خواهد یافت.

با این حال، بهمنی در همایش «بانکداری اسلامی» گفت که بانک مرکزی نمی تواند مرتبا قیمت ارز را پایین بیاورد ولی ما سعی کردیم آن را کنترل کنیم.

وی با اعلام اینکه میزان ذخایر ارزی ایران در چند سال اخیر 211 درصد افزایش داشته است در عین حال خبر داد که نقدینگی در کشور در تیرماه سال جاری به سه هزار و 875 هزار میلیارد ریال رسید.

وی همچنین دیروز گفته که ایران در «شرایط جنگ تمام عیار اقتصادی» به سر می برد و اظهار داشت: «ما با دنیا از نظر اقتصادی در حال مبارزه هستیم و در این شرایط باید کالاها را از دنیا تامین کرده و با توجه به تحریم بانک‌ها از جمله بانک مرکزی نقل و انتقال پول و مراودات اقتصادی را انجام دهیم.»

اظهارات حدید بهمنی: همه چیز عالی است ، فقط ارز را نمی توانیم پایین آوریم!

محمود بهمنی ـ رییس کل بانک مرکزی ـ در بیست‌وسومین همایش بانکداری اسلامی با بیان این‌که از چهار سال قبل بر روی قانون بانکداری اصلاحاتی انجام دادیم و در پایان سال گذشته به دولت دادیم که بتوانیم قانون جدید را با اصلاحاتی جدید داشته باشیم. بنابراین نیازمند تغییر در قانون و دستورات بودیم که در نهایت بحث آموزش ضمن خدمت و آشنایی با قوانین جدید بانکداری از ضروریاتی بود که به آن توجه شد.

بهمنی گفت: ما در سال جاری براساس فرمایش مقام معظم رهبری که سال تولید و حمایت از کار و سرمایه است این موضوع را مبنای کار خودمان قرار دادیم و سیاست‌گذاری‌ها را براساس حمایت بیشتر از تولید قرار دادیم.

وی گفت: 37 درصد از افزایش منابع‌مان را به صنعت و معدن اختصاص دادیم، 25 درصد به تولید مسکن، 20 درصد تولید و کشاورزی و هشت درصد را به بخش صادرات و 10درصد را به خدمات و بازرگانی اختصاص دادیم.

بهمنی با بیان این‌که گرایش مابه بخش تولید بود و از همکاران این انتظار را داریم در پایان سال حداقل 37 درصد را در بخش صنعت و تولید خواهیم داشت، گفت: در پایان سال 90، 29.9 درصد به صنعت اختصاص یافت و در سه ماهه‌ی اول سال این میزان به 31.2 درصد رسید یعنی روند ما در این زمینه و در راستای حمایت از صنعت به 31.2 درصد افزایش یافت.

وی گفت: در پایان تیرماه امسال کل تسهیلات ریالی و ارزی ما سه هزار و 916 میلیارد ریال است مفهوم‌اش این است که تا پایان سال رشد قابل توجهی خواهد داشت.

وی با بیان این‌که در پایان سال گذشته متوجه شدیم با نقدینگی بسیار بالایی در جامعه مواجه‌ایم گفت: بنابراین تصمیم گرفتیم نرخ سود را بالا برده و به 20 درصد افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: وقتی تورم بیشتر از نرخ سود باشد نباید انتظار داشته باشیم مردم پول‌شان را پیش ما بگذارند چون یکی از وظایف ما حفظ ارزش پول مردم است.بنابراین بلافاصله بعد از افزایش نرخ سود‌ها 113 هزار میلیارد ریال اوراق ما افزایش فروش داشت و سپرده‌های مدت‌دار افزایش یافت و با فروش سکه‌ها 57 هزار و 600 میلیارد ریال منابع جمع کردیم و این موجب شد که نقدینگی ما که در پایان سال 89، 25.2 درصد بود، تا پایان سال 90 به 19.4 درصد رسید، یعنی 5.8 درصد نقدینگی ما کاهش یافت که اگر ما می‌توانستیم این نقدینگی را مهار کنیم بالای 30 درصد تورم را داشتیم.

بهمنی با تاکید بر این‌که امسال باید نقدینگی را به خوبی کنترل کنیم تا مجبور شویم در پایان سال برنامه‌‌ای بریزیم گفت: خوشبختانه نسبت مصارف منابع ما از 110.6 درصد به 105 درصد رسیده، یعنی ما باید بین منابع و مصارفمان تعادل و توازن برقرار کنیم.

وی با اشاره و تاکید بر اصول مطالبات و تشکیل کمیته‌ای در این زمینه اظهار کرد: باید به اشتغال و ظرفیت‌های تولیدی نیز توجه کرده و برنامه‌ریزی کنیم.

بهمنی با بیان این‌که در سه سال گذشته منابع قرض‌الحسنه 39 درصد مصرف شده بود و امسال 101 درصد منابع قرض‌الحسنه جهت نیاز‌های خدماتی و اشتغال به مصرف رسید، گفت: رشد اقتصادی کشور در پایان سال 89، 5.8 درصد بود که در شش ماهه‌ی سال 90 به 4.2 درصد رسید و با توجه به میانگین رشد اقتصاد جهانی که بین 3.5 تا 3.9 درصد بود، بنابراین می‌توانیم نتیجه بگیریم که در دو سال گذشته خوشبختانه رشد اقتصادی کشور ما نسبت به میانگین جهانی افزایش یافته است ولی این را کافی نمی‌دانیم.

وی با بیان این‌که افزایش بعضی از اقلام و قیمت آنها اجتناب‌ناپذیر بود، گفت: بانک مرکزی نمی‌تواند مرتبا قیمت ارز را پایین بیاورد ولی سعی کردیم آن را کنترل کنیم. نقدینگی ما در تیرماه سال جاری سه هزار و 875 هزار میلیارد ریال بود.

بهمنی در بخشی دیگر از سخنان خود درباره ماندگاری سپرده‌ها گفت: در پایان سال 90، 30.9 درصد ماندگاری سپرده‌ها در بانک‌ها بود که این رقم در تیرماه سال 91 به 29.9 درصد کاهش یافت و مطالبات معوق ما که 15.1 درصد در پایان سال 90 بود به 17.3 درصد در تیرماه سال جاری رسید.

رییس کل بانک مرکزی هم‌چنین در بخشی از سخنان خود با بیان این‌که برای پویایی نظام بانکی باید مدیریت بانک‌ها را کاملا فنی و تخصصی کنیم تا مدیران از خلاقیت بانکداری برخوردار باشند بر ضرورت آموزش‌های ضمن خدمت و گزینش شایسته‌ترین تاکید کرد.

بهمنی با اشاره به ورشکستگی برخی از موسسات مالی و اعتباری گفت: ما ابایی از این موضوع نداریم و هرجا که این موسسات نتوانند فعالیت کنند کنار می‌روند و نباید چیزی را که از بین می‌رود با دادن عصا سر پا نگه داریم. بانک‌ها هم مثل انسان هستند که زمانی کارشان تمام می‌شود و باید از دور خارج شوند.

هم‌چنین رییس کل بانک مرکزی در پایان بر ضرورت خارج‌کردن بانک‌ها از شعبه محوری تاکید کرد و افزود: افزایش کیفیت، بازرسی‌های مستمر و کنترل‌های داخلی و مواردی از این قبیل است./


[ دوشنبه 91/6/20 ] [ 9:32 صبح ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 121
بازدید دیروز: 64
کل بازدیدها: 1655534